SCR congres 2025

Call of abstracts - SCR congres 2025

Het congres voor en door specialisten in cognitieve revalidatietherapie

Beste collega,

Inmiddels is het alweer ruim een jaar geleden dat het laatste SCR congres heeft plaatsgevonden. De voorbereidingen voor het congres van 2025 zijn in volle gang.

Het SCR congres van 2025 vindt plaats op 3 en 4 juni 2025 in Antropia in Driebergen.

Het thema van het congres is:

 

Samen naar verbinding

 

Voor de beste cognitieve revalidatie is verbinden belangrijk. Tijdens het volgende congres staan we stil bij dit thema; waar kun je elkaar versterken en ondersteunen? Hoe is de samenwerking op andere locaties, hoe verbind jij je met je (directe) collega’s? Maar ook hoe verbind jij je, als therapeut, met je cliënt en zijn (sociale) omgeving met hun cognitieve beperkingen? Je kunt ook denken aan het verbinden met je cliënt binnen de digitale wereld bij het gebruik van AI, smartwatch, apps, smartphone, beeldbellen etc.  Zoek de synoniemen van het woord ‘verbinden’ eens op ter inspiratie van je bijdrage.

Ter voorbereiding van het congres kan de verbinding ook al gezocht worden; kijk eens op de website van de SCR naar collega’s in het werkveld bij jou in de buurt zodat je een onderwerp/ thema kan aanleveren met een andere collega dan uit je eigen werksetting.

Het SCR congres is voor en door collega’s uit het werkveld. Voor je herregistratie in het SCR-register is een actieve bijdrage verplicht. Afgelopen jaren hield dit in dat je of een presentatie of een poster als bijdrage diende te verzorgen. Dit jaar willen we dit graag uitbreiden zodat je ook ná het congres geprikkeld wordt tot nieuwe werkwijzen. Er valt bijvoorbeeld te denken aan het schrijven van een artikel of het opnemen van een podcast.

Inschrijfformulier
Het inschrijfformulier voor je bijdrage vind je via deze link:

Inschrijfformulier Congres 2025

Het inleveren van samenvattingen kan tot en met 30 september 2024.

Beoordelen call of abstracts
Na 30 september 2024 gaat het comité zich over de inzendingen buigen. Afhankelijk van de uiteindelijke opzet van het congres kan het organiserend comité je verzoeken je bijdrage via een presentatie of op een andere manier vorm te geven. Eind november 2024 wordt de vorm van jouw bijdrage bekendgemaakt.

 

Sprekers krijgen korting op de toegangsprijs
Om het congres kostendekkend te krijgen betaalt iedere aanwezige een toegangsprijs. Met een actieve bijdrage krijg je hier korting op, omdat het congres mede door jou mogelijk wordt gemaakt. Zo kun je dus voor een relatief klein bedrag twee dagen lang ervaringen, kennis en inspiratie opdoen!

 

Mocht je vragen en/of hulp nodig hebben dan kun je contact opnemen met congres@cognitieverevalidatie.nl

Met vriendelijke groet,

Annelies, Lan, Lisanne en Marjolein
Het organiserend comité